3 manieren om de goudkoorts van onroerend goed te overleven door George Kamel

Iedereen heeft het over de vastgoed goudkoorts. En kopers doen behoorlijk gekke dingen om concurrerend te blijven, zoals ver boven de vraagprijs bieden en in sommige gevallen de naamgeving aan hun eerstgeboren kind aanbieden. Jakkes!
Deze hype komt voort uit een aantal echte factoren die mensen beïnvloeden om snel te handelen. Sinds het begin van de pandemie heeft de hypotheekrente een historisch dieptepunt bereikt. We hebben het over tarieven in het bereik van 2% (en ter referentie, 3% was decennia lang de gouden standaard).
En met die lage rente komt veel vraag en niet per se heel veel aanbod. Volgens de National Association of Realtors was de actieve voorraad (ook bekend als huizen te koop) in juni 2021 met 18,8% gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar, waardoor de huizenprijzen met 23,4% stegen. Bekijk het zo: een huis dat vorig jaar voor $ 250.000 zou zijn verkocht, zou vandaag voor meer dan $ 308.000 worden verkocht!
Al deze cijfers zorgen ervoor dat potentiële huizenkopers zich angstig voelen over het zich veroorloven van een huis in hun leven. Maar deze FOMO zorgt er ook voor dat mensen grote geldfouten maken.
Dus, hoe overleef je de goudkoorts van onroerend goed en vermijd je het berouw van de huizenkoper? Ik ben blij dat je het vraagt.
3 manieren om berouw van huizenkoper te vermijden
Ik wil dat je een huis bezit. Ik wil gewoon niet dat het huis jou bezit. Om een ​​financiële puinhoop te voorkomen, moet u de valkuilen op de huizenmarkt begrijpen die mensen blut houden.
Vermijd agressief te veel betalen
In een recent onderzoek van ons team bij Ramsey Solutions, betaalde 60% van de mensen die in de afgelopen drie maanden een huis kochten boven de vraagprijs. Kijk, ik weet dat je een concurrerend aanbod moet hebben in deze markt. Ik vind het prima dat je een paar duizend dollar meer betaalt om de deal te versoepelen. Ik wil gewoon niet dat je bijvoorbeeld $ 50.000 betaalt voor een huis van $ 250.000, alleen om de concurrentie te verslaan.
Raak niet in een biedingsoorlog met geld dat u niet heeft. Pas uw verwachtingen aan, niet uw budget.
Sla taxaties of keuringen niet over
Volgens datzelfde onderzoek zeiden 3 op de 4 hoopvolle huizenkopers dat ze zouden afzien van de inspectie en taxatie om het huis te krijgen. Denk hier eens over na: zou je iets op Amazon kopen zonder eerst de recensies te controleren? Waarschijnlijk niet. Dus waarom zou je het doen voor een huis dat honderdduizenden dollars waard is?
Het rapport van de inspecteur geeft u de informatie die u nodig hebt om te beslissen om het huis te kopen zoals het is of om met de verkoper te onderhandelen om eventuele problemen op te lossen of de prijs te verlagen. Als u inspecties en taxaties overslaat, krijgt u misschien de sleutels, maar het kan het huis van uw dromen veranderen in een gigantisch, duur huis van uw nachtmerries.
Budget voor een huis dat u zich kunt veroorloven
Uit dat onderzoek van Ramsey Solutions bleek ook dat 75% van de Amerikanen zich zorgen maakt dat ze geen huis binnen hun budget kunnen vinden. Dat zegt me dat ze financieel niet klaar zijn om een ​​huis te kopen. Jongleren met een hypotheek, onderhoudskosten, belastingen en huiseigenarenverzekeringen zonder marge voor iets anders is een stressvolle manier van leven.
De beste manier om een ​​huis te kopen is om het direct met contant geld te betalen. Maar ik snap het: er zijn maar weinig mensen die zo lang op een huis willen wachten. Dus hier is de stressvrije route die ik zou nemen: bespaar minimaal 10% aanbetaling. Twintig procent lager is nog beter om PMI-Private Mortgage Insurance te vermijden. Dat is een maandelijkse vergoeding die u aan de bank betaalt om ze te beschermen voor het geval u ze niet kunt terugbetalen.
En als het op de hypotheek aankomt, neem dan alleen een hypotheek met een vaste rente van 15 jaar waarbij uw maandelijkse betaling niet meer is dan 25% van uw nettoloon. Op die manier heb je genoeg marge in je budget om adem te halen en andere gelddoelen aan te vallen. En bonus: je hebt over 15 jaar een betaald huis – max!
Geduld is de sleutel
Luister, als je een huis binnenstormt dat je je niet kunt veroorloven, blijf je gestrest en blut. Het tegengif hier is gewoon geduld. Zolang er vraag is, blijven er huizen gebouwd worden. Neem slimme beslissingen, zelfs als het wat opoffering en tijd kost, en je zult later op een geweldige financiële plek (en thuis) zitten!
George Kamel is een personal finance-expert met een tegenculturele benadering van geld. Hij is de gastheer van de podcasts The Fine Print en EntreLeadership op het Ramsey Network. Sinds 2013 werkt George bij Ramsey Solutions, waar het zijn doel is om mensen te helpen minder uit te geven, meer te sparen en consumentenvalkuilen te vermijden, zodat ze het meeste uit hun geld kunnen halen. Volg George op Twitter, Instagram, Facebook of lees meer over hem online op ramseysolutions.com/personalities.


Alleen promo


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Leminiwho
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart