NAMM verplaatst naar juni voor 2022

Historisch gezien is de grootste conventie voor de DJ- en productie-industrie de NAMM, de National Association of Music Manufacturers. NAMM gebruikelijk vindt elk jaar midden januari plaats in Anaheim, Californië. Voor 2021 werd NAMM afgelast – en nu is het nieuws naar buiten gekomen dat NAMM in 2022 nog verder wordt uitgesteld tot juni.

De laatste keer dat ik in Anaheim was, was januari 2020 (zie onze berichtgeving hier, heh) en alle aanwezigen waren niet op de hoogte van de achtbaan die de industrie op het punt stond te ervaren als gevolg van COVID-19. Wie had kunnen weten dat de live-evenementenindustrie een jaar lang bijna volledig zou worden stilgelegd?

Josh en ik op NAMM 2020, beiden onwetend dat er een wereldwijde pandemie op komst was.

Er komen een paar interessante punten uit de aankondiging van de NAMM Show dat ze verhuizen naar nieuwe datums in juni – met name 3-5 juni 2022.

  • Ten eerste, wat gebeurt er met productcycli die rond de NAMM-conventie zijn gebouwd?? Ik zeg al jaren dat bedrijven moeten proberen zichzelf los te koppelen van de NAMM-releasecyclus, wanneer er zoveel lawaai is dat het moeilijk op te merken is. Sommige bedrijven zoals Roland en Native Insturments zijn al lang voorstanders van “hun eigen ding doen” buiten NAMM, maar voor kleinere bedrijven kunnen de aandacht, media en kopers op de show van onschatbare waarde zijn.
  • Hoe zit het met de Zomer NAMM Show? De zomereditie van NAMM vindt normaal gesproken elk jaar plaats in Nashville, maar deze keer worden de twee conventies gecombineerd tot één. Misschien is dit het beste – tenzij je een bedrijf in de buurt van Nashville hebt!
  • Hoe zit het met de accommodatie en het weer? Ok, deze heeft geen invloed op de meeste lezers van DJTT, maar veel mensen in de industrie hebben te kampen met de praktische aspecten van de conventie. In januari is Zuid-Californië voor de meeste mensen van buiten de stad (bijna heel NAMM) een heerlijke warme vakantie van overal elders op het noordelijk halfrond. In juni kan het een stuk warmer, heet en vochtig zijn. Het is toevallig ook het hoogseizoen voor de zomervakantie – en met Disneyland op slechts een steenworp afstand van het Convention Center, zal het zeker een zware druk uitoefenen op de toch al waanzinnig geprijsde accommodatie in het gebied.
  • De zomer is moeilijk passen in een schema! Veel werknemers en artiesten in de muziekindustrie vertrouwen op zomerevenementen voor zaken en plezier – dus een conventie in juni houden is niet het gemakkelijkste om toe te voegen aan de agenda van muzikanten.

Dat gezegd hebbende, ik vind het geweldig dat NAMM zich aanpast aan de realiteit van het houden van een conventie tijdens een aanhoudende pandemie. Ze zijn goed aan te passen, vooral wanneer zoveel buitenlandse bezoekers mogelijk niet aanwezig kunnen zijn vanwege reisbeperkingen.

Iemand zin om volgend jaar te gaan? Holla in de reacties.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Leminiwho
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart