Voorbereiden op een DJ-optreden: 9 tips van de DJTT-community

Ongeacht de grootte, het type of het genre van optredende DJ, laten we het eens zijn over één ding dat we gemeen hebben: een soort pre-gig voorbereiding.

Dus we werden nieuwsgierig – vooral nu zoveel artiesten voor het eerst na de lockdown terugkeren naar IRL-shows en DJ-booths. Hoe lang is het geleden dat je voor een publiek hebt gespeeld? Wanneer heb je voor het laatst een volledig mixer-en-meerdere-CDJ’s-met-booth-geluidssysteem aangeraakt? Voor velen volgde een geheel nieuw niveau van postpandemische angst (en “oh shit, ik ben vergeten hoe ik dit moet doen!”).

Dus vroegen we onze DJTT-community wat ze altijd doen om zich voor te bereiden op een optreden. En hoewel elke DJ natuurlijk zijn eigen unieke routine heeft, sprongen er toch een paar thema’s uit. Van technische taken – USB’s laden, uitrusting controleren, door tracks rennen – tot tijd maken voor zelfzorg en het kalmeren van kriebels, we hebben nogal wat leuke tips gevonden die het overwegen waard zijn om te integreren in je eigen pre-gig-ritueel.


# 1: Doe je huiswerk voor je locatie.

Elk optreden verdient een beetje huiswerk. Wat voor soort optreden is het en wie boekt jou? Wat kun je leren over de locatie? Bijvoorbeeld: wat is hun geluidsopstelling? Hoe is hun DJ-booth gesitueerd in vergelijking met het publiek, en wat voor soort DJ-uitrusting hebben ze? Wie speelt er nog meer en wat voor soort muziek moet je spelen?

#2: Verzamel je deuntjes, vertrouwd raken en oefenen.

Een voor de hand liggende: het samenstellen van je muziek is een belangrijk onderdeel van de pre-gig prep van veel artiesten. Er zijn een miljoen verschillende manieren om dit te doen, dus zoek uit welk proces voor jou het beste werkt: te veel voorbereiden, te weinig voorbereiden, nummers in een map op je USB gooien en deze naar een vleugel sturen, een vaste stroom creëren of iets anders.

Leer je tracks kennen en neem de tijd om te luisteren en te onthouden welke je leuk vindt. Voldoende muziek samenstellen – dwz altijd meer muziek hebben dan je ingestelde tijd toelaat, voor het geval dat – is ook geen slecht idee.

#3: Gear check: heb je alles wat je nodig hebt, en werkt het allemaal?

Maak een lijst, controleer deze twee keer – u kent de oefening. Zorg ervoor dat je alle uitrusting hebt die je nodig zou kunnen hebben – en reservekopieën, als je ze hebt, pak ze in en zet ze bij de deur. koptelefoon? Rekening. 1/8 naar 1/4 adapter voor genoemde koptelefoon? Juist, want het zijn immers vaak de kleinste dingen die je het gemakkelijkst vergeet.

#4: Bevestig dat je USB werkt en maak een back-up stick (of twee), controleer uw bestanden en ga naar uw comfortabele niveau van “voorbereid”.

Er zijn maar weinig ergere gevoelens dan je USB op een CDJ aan te sluiten als je op de decks springt en je realiseert dat dat niet zo is klaar. Misschien is je afspeellijst niet overgezet, zijn je aanwijzingen niet opgeslagen of zijn je bestanden beschadigd – het overkomt ons allemaal wel eens, maar je kunt je van tevoren voorbereiden om te proberen dat te voorkomen.

Laad dus uw USB – en laad er dan nog een of twee als back-up. Sluit hem van tevoren aan op de versnelling en zorg ervoor dat je tracks er zijn. Let op de bestandstypen en op welke uitrusting je gaat spelen. En lees verder voor meer:

Tot slot natuurlijk – voor het geval er iets is gaat nog steeds fout, laat een back-upplan opstellen.

#5: Luister op de dag van je optreden naar iets anders.

Nee, echt – neem een ​​pauze. Als je je er klaar voor voelt en je nummers kent, stap dan even weg van je afspeellijst, je computer en je genre als geheel. Haal je gedachten even van de setlist en luister naar een heel ander soort muziek.

# 6: Erken de zenuwen als je ze hebt. Trakteer uzelf op uw eigen versie van zelfzorg!

Op het podium lopen voor een menigte van (meestal) vreemden kan – we weten het – intimiderend zijn. Pre-gig zenuwen, angst en paniekaanvallen zijn echt voor velen van ons.

Zelfs de eenvoudigste dingen om voor jezelf te zorgen, kunnen een impact hebben. Neem bijvoorbeeld:

Wees niet bang om naast de basis iets goeds voor jezelf te doen – wat je favoriete dingen ook zijn:

We hebben ook gehoord dat discodutjes een erg populaire keuze is:

#7: Time uw vertrek met tijd over.

Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om de club op te zetten en voor te bereiden – en om de kamer te lezen (daarover hieronder meer).

# 8: Bekijk de menigte voordat je instapt.

Een van de oude manieren om het vaardigheidsniveau van een DJ te evalueren, is te kijken hoe goed hij met een menigte omgaat. Er is een enorme betekenis in het vermogen om een ​​kamer te lezen, erop te spelen en dienovereenkomstig aan te passen — evenals het starten van een sfeer, het opbouwen van een energie en het aanpassen als je kamer niet reageert zoals je had verwacht. Overal waar je gaat zijn er verschillende mensenmassa’s – steden, landen en zelfs gewoon verschillende nachtclubs die een scala aan elektrisch publiek trekken – dus wees niet bang om er vroeg bij te zijn en te observeren.

#9: Doe een laatste voorbereiding – technisch of persoonlijk – om je op je gemak te voelen voordat je de stand binnenstapt.

Of het nu gaat om het opzetten van je uitrusting en soundcheck, een beetje rondhangen om de locatie te leren kennen en een paar drankjes te drinken, of je in de ruimte installeren met wat je maar wilt, je niet naar de locatie hoeven haasten en je aankomst plannen zodat je genoeg tijd hebt om je klaar te voelen, een verschil kan maken in je vooraf ingestelde gezond verstand.


Het laatste woord: doe wat je moet doen van tevoren – duik dan in het moment en ga ervoor.

Hier is een geweldige manier om het ritueel van een DJ van begin tot eind samen te vatten. Wat je persoonlijke flow ook is, onthoud: de DJ-booth is jouw oester, dus ga ervoor – en veel plezier.


Nou daar heb je het, mensen. We hopen dat dit je nieuwe ideeën geeft, of in ieder geval iets om mee te lachen en te resoneren. U kunt de volledige Facebook-post op de DJTT-pagina voor meer ideeën, opmerkingen en gesprekken.

Dus – wat dacht je? Wat doen? jij doen om je voor te bereiden op een DJ-optreden? Waar ben je het mee eens, en wat werkt niet voor jou? Geluid uit in de reacties hieronder.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Leminiwho
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart